top of page

VED BESTILLING AV PERSONLIGE PORTRETTER
BEKREFTER DU OG HA LEST OG GODKJENT FØLGENDE RETNINGSLINJER.

Hva får du?
-Fysisk prin
t av din bestilling, signert og nummerert

-Digital versjon tilpasset Instagram med min Instagram Handle på. Dette kan brukes som du ønsker så lenge du ikke fjerner min Instagram Handle.Hva må du huske på?
-Alle verk jeg sender ut er signert og nummerert. Etter de er nummerert så printer jeg ikke fler. Derfor MÅ jeg vite på forhånd hvor mange eksemplarer du ønsker. Jeg kan ikke endre på dette i etterkant om du skulle ombestemme deg og bildet ditt alt er printet. Dette av hensyn til skatteetaten og regler for MVA., signering og nummerering av kunst.Hvordan tegner jeg portrettet og hva kan du forvente av din bestilling?

-Alle mine portrett-tegninger er tegnet for hånd digitat, men hvor store deler av linjearbeidet er tracet. Resultatet blir en clean look hvor jeg fortsatt får beholdt min særegne tegnestil. Personlige portretter er tegnet i enten Line Art eller Full Color, avhengig av hva du har bestilt og tegnes i min særegne tegnestil som vist på nettside og mine SoMe-kanaler.


-Personlige portretter er tegnet digitalt for hånd og etter et foto. Fotoet du sender meg er utgangspunktet for hvordan tegningen din vil se ut. Dette være farger, positur mm. Jeg bruker enten fargene i bildet, eller det jeg tenker blir best resultat. Avtaler vi farger ol. under bestilling tar jeg utgangspunkt i disse. Du kan selvfølgelig bruke endringene dine i etterkant på å forandre på farger mm.

Kvaliteten på referansefotoet ditt er avgjørende for resultatet av verket.

 

Ønsker du å endre på poseringer, elementer eller sette et verk sammen av flere foto kan jeg det mot et tillegg i pris. Dette må jeg vite på forhånd.

Viktig! Jeg tegner det personlige portrettet slik jeg ser det utifra foto du sender meg. Smiler personene på foto, så tegner jeg de smilende. Jeg kan selvsagt gjøre små endringer her, lukket munn osv. Uten referansefoto kan jeg ikke garantere for resultatene.

 

Godkjenning av print, endringer

-Når det personlige portrettet er ferdig får du se det før det går til print. Jeg sender deg da en mail/DM på Instagram avhengig av hvor vi har hatt kontakt. Skulle du ønske endringer har jeg 3 gratis runder på dette. Deretter tar jeg 100/200/400 per runde med endringer, avhengif av hvilken stil du har valgt.

Etter du har godkjent og verket er printet er det ikke lengre mulighet til å gjøre endringer.

Ønsker du å endre positur eller gjøre andre store enringer fra refferansefoto, eller det vi har avtalt må jeg vite dette på forhånd. Større endringer i etterkant er IKKE en del av de 3 gratis endringene. (Feks. Vi har avtalt at jeg skal tegne med utganspunkt i tilsendt foto. Ønsker du ETTERPÅ å endre positur tar jeg ekstra betalt for dette)

 

Venteliste

-Har du satt deg på venteliste og jeg ikke får kontakt med deg når det er din tur vil neste person på listen gå foran deg i køen. Er det ikke mulig å oppnå kontakt etter 2 uker, og jeg derfor ikke får godkjent din bestilling av deg før printing forbeholder jeg meg retten til å sende deg bestillingen din uten godkjenning først. Jeg kan da ikke stå ansvarlig for at bildet ikke er ferdig til datoen du ønsket. Det samme gjelder om antall endringer og revideringer strekker ut og jeg får trege tilbakemeldinger.

 

Min rett til å takke nei til bestillinger

Jeg forbeholder meg retten til å takke nei til bestillinger. Grunner til dette kan være at bestillingen ikke passer sammen med min stil, for dårlig kvalitet på referansefoto mm.

 

 

Hva skjer hvis du som kunde ikke er fornøyd?

Jeg leverer tegninger i min særegne tegnestil du ser på nettside og SoMe, dette er også utgangspunkt for din bestilling. Tegningen er min tolkning av referansefoto og det er dette du kjøper når du bestiller fra meg. Jeg er veldig opptatt av at du som kunde sitter igjen med en tegning du er stolt av å ha på veggen. Noen ganger skjer det at man ikke treffer helt og her er det selvfølgelig rom for å benytte seg av endringene inkludert i din bestilling. Se neste punkt for angrerett og avbestillinger.

 

 

Angrerett & Avbestillinger

-Bestillinger hos meg er bindende og spesiallagde produkter har per lov ikke angrerett. Jeg tilbyr likevel kunden å trekke sin bestilling mot et avbestillingsgebyr på 350,- nok, gitt at bestillingen ikke er påbegynt. (Grunnen til at jeg velger å ha et avbestillingsgebyr før påbegynt bestilling er fordi det er administrative kostnader knyttet til en hver bestilling.)

 

-Kjøper har ikke angrerett på spesiallagde produkter, produsert etter kjøperens ønsker. Levering av varer som er fremstilt etter kjøperens spesifikasjoner, eller som har fått et tydelig personlig preg har ingen angrerett. Se unntak fra angreretten på Forbrukerrådets nettsider.

Forbrukerkjøpsloven § 41 sier at forbruker kan avbestille et produkt før det er levert. Hvis du velger å benytte deg av denne rettigheten vil det i slike tilfeller tilkomme erstatningskrav for økonomisk tap som følge av avbestillingen. Hvor stort avbestillingsgebyret er vil variere avhengig av hvor langt jeg er kommet i prosessen.

Satsene for avbestillingsgebyr er 350,- nok om du ønsker å kansellere din bestilling før det er påbegynt og 50% av avtalt kjøpesum om bildet allerede er påbegynt. Hele bestillingen skal betales i sin helhet dersom den er tegnet ferdig.

 


Print
-Jeg gjør in-house printing opp til A3. Dette printes på 170gsm matt papir.
-Jeg outsourser print i større størrelser til et lokalt trykkeri i Kristiansand.
 Dette printes på lignende papir som jeg bruker in-house.
Veiledene priser på dette er 50x70 print til 499,- og 70x100 print til 699,-.


Frakt
-Kunstprint som er A3 eller større sendes i papphylse.

-Mindre kunstprint sendes i pappkonvolutter

-Frakt koster 89,- opp til A3 og 149,- for større print. Jeg sender kun med sporing og Norgespakke.
-Skulle printet bli ødelagt under forsendelse vil jeg sende deg et nytt mot at du sender meg et foto av ødelagt print.

 

-Jeg kan ikke stå til ansvar for forsinket postgang når din bestilling er postet i god tid før avtalt levering. Skulle posten rote bort din forsendelse vil jeg høre med deg om du ønsker at vi gir posten tid til å finne den, eller at jeg sender deg et nytt print snarest. Velger du det siste vil jeg melde om en «stopp av forsending» hos posten slik at første pakken kommer i retur til meg om den skulle dukke opp.

Min rett til å bruke portrettbildet fritt
-Jeg forbeholder meg retten til å bruke portrettbildet som ønsket i egenreklame som sosiale medier, nettside ol. Er din bestilling en gave er det derfor viktig at jeg får info om dette så jeg kan vente med å dele bildet til gaven er gitt. Skulle du mot formodning ikke ønske at jeg bruker bildet ditt i egenreklame er dette selvsagt helt greit, men husk å gi meg en beskjed.

 

Opphavsrett

Foruten de rettigheter som følger direkte av åndsverkloven (herunder kopiering til privat bruk) har Kunden tillatelse fra Kunstneren til å dele verket offentlig på sosiale medier knyttet til Kundens private brukerprofil. 

Kunden har kun rett til å endre verket i den utstrekning dette er nødvendig for slik bruk (typisk beskjæring).

Alle øvrige rettigheter til eksemplarfremstilling og tilgjengeliggjøring for allmenheten, i opprinnelig eller endret skikkelse, er i behold hos Kunstneren. 

Dette omfatter også bruk på sosiale medier knyttet til bedrifters eller organisasjoners brukerprofil.

 

Kunstneren kan mot særskilt avtalt vederlag gi skriftlig tillatelse til bruk utover hva som følger av første avsnitt.

 

Kunden garanterer overfor Kunstneren å ha de nødvendige rettigheter i de bilder som danner utgangspunkt for verket, og skal holde Kunstneren skadesløs for ethvert tap Kunstneren måtte lide som følge av krav fra tredjeperson.

 

Uforutsette hendelser og sen levering

Jeg er bare en person som lager disse tegningene og noen ganger kan det skje uforutsette ting.

Min første prioritering er alltid å fullføre kunstverket innen den avtalte datoen, men i tilfelle uforutsette omstendigheter vil kunden bli varslet om eventuelle forsinkelser så snart en forsinkelse er forårsaket. Kunden vil få tilbakebetalt (eller rabattert) 20 % av prisen hvis den ikke leveres i tide innen 2 uker etter den opprinnelig lovede leveringsdato. Hvis ferdigstilling og levering av kunstverket fortsatt ikke er mulig etter disse 2 ukene kan bestillingen kanselleres helt og kunden vil få beløpet refundert. Denne ansvarsfraskrivelsen eksisterer kun for ekstreme omstendigheter, kunstverk leveres nesten alltid til rett tid.

 

Kunstavgift

Bestilling av kunstverk over 2000 nok inkluderer 5% kunstavgift.

 

Faktura og betaling
-Om ikke annet er avtalt sender jeg deg faktura litt før jeg starter på din bestilling og den har 14 dagers betalingsfrist. For større bestillinger  pleier jeg å ta 50% forhåndsbetalt før bildet påbegynnes. Resterende beløp faktureres når jeg starter på din bestilling. 
 

​Uteblitt betaling følges opp med purring og deretter Inkassofirmaet Kravia

bottom of page