top of page

VED BESTILLING AV PERSONLIGE PORTRETTER F.O.M. 20/8-23 BEKREFTER DU OG HA LEST OG GODKJENT FØLGENDE RETNINGSLINJER.

Hva får du?
-Fysisk prin
t av din bestilling, signert og nummerert

-Digital versjon tilpasset Instagram med min Instagram Handle på. Dette kan brukes som du ønsker så lenge du ikke fjerner min Instagram Handle.Hva må du huske på?
-Alle verk jeg sender ut er signert og nummerert. Etter de er nummerert så printer jeg ikke fler. Derfor MÅ jeg vite på forhånd hvor mange eksemplarer du ønsker. Jeg kan ikke endre på dette i etterkant om du skulle ombestemme deg og bildet ditt alt er printet. Dette av hensyn til skatteetaten og regler for MVA., signering og nummerering av kunst.


Hvordan tegner jeg portrettet og hva kan du forvente av din bestilling?

-Personlige portretter er tegnet i enten line art eller Full Color, avhengig av hva du har bestilt og tegnes i min særegne tegnestil som vist på nettside og mine SoMe-kanaler.


-Personlige portretter er tegnet digitalt for hånd og etter et foto. Fotoet du sender meg er utgangspunktet for hvordan tegningen din vil se ut. Dette være farger, positur mm. Jeg bruker enten fargene i bildet, eller det jeg tenker blir best resultat. Avtaler vi farger ol. under bestilling tar jeg utgangspunkt i disse. Du kan selvfølgelig bruke endringene dine i etterkant på å forandre på farger mm.

Kvaliteten på referansefotoet ditt er avgjørende for resultatet av verket.

 

Ønsker du å endre på poseringer, elementer eller sette et verk sammen av flere foto kan jeg det mot et tillegg i pris. Dette må jeg vite på forhånd.

Viktig! Jeg tegner det personlige portrettet slik jeg ser det utifra foto du sender meg. Smiler personene på foto, så tegner jeg de smilende. Jeg kan selvsagt gjøre små endringer her, lukket munn osv. Uten referansefoto kan jeg ikke garantere for resultatene.

 

Godkjenning av print og venteliste

-Når det personlige portrettet er ferdig får du se det før det går til print. Jeg sender deg da en mail/DM på Instagram avhengig av hvor vi har hatt kontakt. Skulle du ønske endringer har jeg 3 gratis runder på dette. Deretter tar jeg 200,- per runde med endringer.

Etter du har godkjent og verket er printet er det ikke lengre mulighet til å gjøre endringer.

 

-Har du satt deg på venteliste og jeg ikke får kontakt med deg når det er din tur vil neste person på listen gå foran deg i køen. Er det ikke mulig å oppnå kontakt etter 2 uker, og jeg derfor ikke får godkjent din bestilling av deg før printing forbeholder jeg meg retten til å sende deg bestillingen din uten godkjenning først. Jeg kan da ikke stå ansvarlig for at bildet ikke er ferdig til datoen du ønsket. Det samme gjelder om antall endringer og revideringer strekker ut og jeg får trege tilbakemeldinger.

 

Min rett til å takke nei til bestillinger

Jeg forbeholder meg retten til å takke nei til bestillinger. Grunner til dette kan være at bestillingen ikke passer sammen med min stil, for dårlig kvalitet på referansefoto mm.

 

 

Hva skjer hvis du som kunde ikke er fornøyd?

Jeg leverer tegninger i min særegne tegnestil du ser på nettside og SoMe, dette er også utgangspunkt for din bestilling. Tegningen er min tolkning av referansefoto og det er dette du kjøper når du bestiller fra meg. Jeg er veldig opptatt av at du som kunde sitter igjen med en tegning du er stolt av å ha på veggen. Noen ganger skjer det at man ikke treffer helt og her er det selvfølgelig rom for å benytte seg av endringene inkludert i din bestilling. Se neste punkt for angrerett og avbestillinger.

 

 

Angrerett & Avbestillinger

-Bestillinger hos meg er bindende og spesiallagde produkter har per lov ikke angrerett. Likevel tilbyr jeg kunder å trekke sin bestilling innenfor 14 dager fra dato bestillingen fant sted, gitt dette ikke er en hastebestilling som av åpenbare grunner måtte påbegynnes før for å kunne bli ferdig til ønsket dato for levering.

 

-Kjøper har ikke angrerett på spesiallagde produkter, produsert etter kjøperens ønsker. Levering av varer som er fremstilt etter kjøperens spesifikasjoner, eller som har fått et tydelig personlig preg har ingen angrerett. Se unntak fra angreretten på Forbrukerrådets nettsider.

Forbrukerkjøpsloven § 41 sier at forbruker kan avbestille et produkt før det er levert. Hvis du velger å benytte deg av denne rettigheten vil det i slike tilfeller tilkomme erstatningskrav for økonomisk tap som følge av avbestillingen. Hvor stort avbestillingsgebyret er vil variere avhengig av hvor langt jeg er kommet i prosessen.

Satsene for avbestillingsgebyr er 25% av avtalt kjøpesum (etter 14 dager) eller 50% av avtalt kjøpesum om bildet allerede er påbegynt.

 


Print
-Jeg gjør in-house printing opp til A3. Dette printes på 170gsm matt papir.
-Jeg outsourser print i større størrelser til et lokalt trykkeri i Kristiansand.
Veiledene priser på dette er 50x70 print til 499,- og 70x100 print til 699,-.


Frakt
-Kunstprint som er A3 eller større sendes i papphylse.

-Mindre kunstprint sendes i pappkonvolutter

-Frakt koster 79,- opp til A3 og 129,- for større print. Jeg sender kun med sporing og Norgespakke.
-Skulle printet bli ødelagt under forsendelse vil jeg sende deg et nytt mot at du sender meg et foto av ødelagt print.

 

-Jeg kan ikke stå til ansvar for forsinket postgang når din bestilling er postet i god tid før avtalt levering. Skulle posten rote bort din forsendelse vil jeg høre med deg om du ønsker at vi gir posten tid til å finne den, eller at jeg sender deg et nytt print snarest. Velger du det siste vil jeg melde om en «stopp av forsending» hos posten slik at første pakken kommer i retur til meg om den skulle dukke opp.

Min rett til å bruke portrettbildet fritt
-Jeg forbeholder meg retten til å bruke portrettbildet som ønsket i egenreklame som sosiale medier, nettside ol. Er din bestilling en gave er det derfor viktig at jeg får info om dette så jeg kan vente med å dele bildet til gaven er gitt. Skulle du mot formodning ikke ønske at jeg bruker bildet ditt i egenreklame er dette selvsagt helt greit, men husk å gi meg en beskjed.

 

Opphavsrett

Kunstneren beholder all opphavsrett til det produserte kunstverket. Til syvende og sist betyr dette at kunden har tillatelse til å dele verket offentlig og bruke det på utstilling til privat bruk, men all reproduksjon av verket, spesielt reproduksjoner som vil bli brukt for profitt eller kommersiell bruk, er strengt forbudt med mindre kunstneren har godkjent skriftlig.

 

 

Uforutsette hendelser og sen levering

Jeg er bare en person som lager disse tegningene og noen ganger kan det skje uforutsette ting.

Min første prioritering er alltid å fullføre kunstverket innen den avtalte datoen, men i tilfelle uforutsette omstendigheter vil kunden bli varslet om eventuelle forsinkelser så snart en forsinkelse er forårsaket. Kunden vil få tilbakebetalt (eller rabattert) 20 % av prisen hvis den ikke leveres i tide innen 2 uker etter den opprinnelig lovede leveringsdato. Hvis ferdigstilling og levering av kunstverket fortsatt ikke er mulig etter disse 2 ukene kan bestillingen kanselleres helt og kunden vil få beløpet refundert. Denne ansvarsfraskrivelsen eksisterer kun for ekstreme omstendigheter, kunstverk leveres nesten alltid til rett tid.

 


Kunstavgift

Bestilling av kunstverk over 2000 nok inkluderer 5% kunstavgift.

 


Faktura og betaling
-Om ikke annet er avtalt sender jeg deg faktura litt før jeg starter på din bestilling og den har 14 dagers betalingsfrist.

 

 

​Uteblitt betaling følges opp med purring og deretter Inkassofirmaet Kravia

bottom of page